Hoe schilder je bloemen zoals Rachel Ruysch? | Tutorial | Het geheim van de Meester

10 feb. 2021
1 247 Weergaven

Maak zelf een bloemstilleven en schilder gedetailleerde bloemen net zoals grote kunstenaars als Rachel Ruysch. Schilder en onderzoeker Lisa Wiersma, bekend van het programma Het geheim van de Meester, legt uit waar je op moet letten bij het schilderen van bloemen. De blaadjes, de kreukjes, het licht en de schaduw: Lisa laat je zien hoe het moet!
Meer over Rachel Ruysch? Dat vind je hier: www.avrotros.nl/hetgeheimvandemeester/uitzendingen/detail/ruysch-vaas-met-bloemen/
In Het geheim van de Meester reconstrueert een vierkoppig team van experts de werken van Nederlands grootste kunstenaars. Hierbij zetten zij alles op alles om precies te doen wat de meester deed om zo dicht mogelijk bij zijn of haar techniek, stijl, belevingswereld en de tijdsgeest te komen.
Vanuit een modern meesteratelier werkt het team van experts met geavanceerde technieken om de meesterwerken tot leven te brengen. Centraal staat de vraag: hoe deed de meester het?
Schilder/onderzoeker Lisa Wiersma moet de stijl en techniek van uiteenlopende schilders onder de knie krijgen. Ze krijgt daarbij hulp van restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Prof. Dr. Joris Dik en wetenschapshistoricus Dr. Thijs Hagendijk.
--
Meer Het geheim van de Meester vind je op:
Facebook: facebook.com/avrotros.kunst
Instagram: instagram.com/muzekunst
Twitter: twitter.com/avrotros_kunst
Officiële website: www.avrotros.nl/hetgeheimvandemeester

NLworld